Het Hoekje

  • De leukste school van Landsmeer!

Het Hoekje

Welkom bij buitenschoolse opvang ‘t Hoekje!
Sinds januari 2010 is buitenschoolse opvang ‘t Hoekje onderdeel van TintelTuin. ’t Hoekje is verbonden aan PCB De Hoeksteen. De opvang staat op het schoolplein van De Hoeksteen. Op de buitenschoolse opvang vangen wij kinderen op van 4 tot 13 jaar. De stamgroep bestaat uit maximaal 18 aanwezige kinderen. De oudere kinderen ontwikkelen zorgzaamheid voor de jongere kinderen en leren verantwoordelijkheid te dragen voor eigen gedrag. De kleintjes leren van de grote kinderen.

Wij zien ‘t Hoekje als een uitvergrote huiskamer waarin een grote groep leert respectvol met elkaar samen te zijn. De uren dat kinderen bij elkaar zijn tijdens de opvang kunnen zij zelf kiezen om met elkaar te spelen, alleen te spelen of lekker op de bank niets te doen. De buitenschoolse opvang is gericht op ontspanning en gezelligheid.

Na een dag school waar genoeg ‘moet’ en er ook veel indrukken opgedaan worden, komen kinderen om 15.00 uur bij ons. De kinderen van groep 1 en 2 worden door hun leerkrachten gebracht, de rest mag zelf het schoolplein ‘oversteken’. Na school moet niets en mag er veel binnen de grenzen/regels van ‘t Hoekje. Er zijn voor zowel de jongste als oudste kinderen ruimtes gemaakt om te kunnen doen wat bij hun leeftijd past. Er zijn in de ruimte plekken gecreëerd, zoals:

  • Speelhoek met een poppenhuis, keukentje, tafel met stoeltjes, zuiger, strijkplank, kinderledikantje en barbies.
  • Verkleedkist en garderobe.
  • Hoek waar computerspelletjes gespeeld worden voor alle leeftijden.
  • Kast met uitdagend speelgoed: autootjes en constructief speelgoed, zoals Lego en Knex.
  • Kast met gezelschapsspelen. Voor elke leeftijd is er een spel, zoals puzzels, memorie, kwartet, valkuil, onderuit, bingo, dammen en nog veel meer.
‘t Hoekje (BSO)
Adres: Calkoenstraat 15
Postcode: 1121 XA
Plaats: Landsmeer
Telefoon nr.:020 – 482 17 06
Locatiemanager:Ineke van der Haak
Openingstijden:tot 18:30

Naar de website van de Tinteltuin